Vechten is hechten

Zolang je een (vr)eetbui een (vr)eetbui blijft noemen, houd je dat verhaal in stand. Je vecht met het verhaal, de gebeurtenis '(vr)eetbui'. Vechten is Hechten.
Neem een radicale stap: stop met het benoemen! Stop met het goed en slecht evalueren.


Laat de gebeurtenis zijn wat het is. De ene keer eet je veel te veel, de andere keer houd je maat. Soms eet je maandenlang veel te veel , er lijkt geen einde aan te komen....en dan opeens is er weer een matiging...Zomaar uit jezelf.
Ermee vechten (evalueren/fout maken/willen veranderen) is Hechten. Het gevecht gaat dag en nacht door. Dat win je nooit!
Ontspan met de rariteiten van je eetgedrag. Blijf aanwezig.
Val jezelf niet af. Kijk als een liefdevolle moeder of vader naar je 'vretertje'. Omhels haar/hem in je hart...Vertel hem/haar dat je begrijpt dat ze onstopbaar is. Je hoeft niet weg. Je hoort mij mij. "kom wonen in m'n hart"

 

Als je op deze plek aangekomen bent...in je hart...met je lieve kleine vreetmonstertje, vind ik het heel heilzaam om iets met de Ho'oponopono te doen. Een krachtige Hawaiiaanse helingsmethode...4 zinnen die je kunt communiceren met je innerlijke kind/vretertje.

 

💙 Ik hou van je (onvoorwaardelijk)

💙 Vergeef me alsjeblieft (dat ik steeds maar blijf vechten met je)

💙 Het spijt me (dat ik je steeds maar blijf negeren)

💙 Dank je wel (dat je in m'n leven bent, en me wakker blijf houden)

 

Deze zinnen kun je in willekeurige volgorde eindeloos communiceren met je innerlijke kind, of het gedrag wat je steeds maar afwijst in jezelf...

Alle Liefde

 

Terug naar overzicht Blog

Commentaren: 0