Dit is het verhaal hoe ik mijn eetaanvallen overwonnen heb.

Met gebruik van een simpele techniek die uit het niets op mijn pad kwam en mijn leven totaal veranderd heeft.

 

....het klinkt gek, maar deze techniek heeft gewerkt voor duizenden vrouwen om:

  • Hun emotie-eten en eetbuien te overwinnen
  • Hun relatie met hun lichaam en voedsel totaal te veranderen
  • Eindelijk het overgewicht kwijt te raken waar ze al zo lang naar verlangde

... En het resultaat is permanent …

Zoals alles in het leven...het begint met een verhaal.
Zolang als ik me herinner had ik een beetje overgewicht en de drang om snoep te eten. Hoeveel ik ook at, het leek nooit genoeg.

 

Ik wilde altijd meer!
De kinderen in school noemde me soms dikkerd. Dat was wel pijnlijk maar het heeft me nooit gestopt in mijn verlangen naar koekjes, snoep en chips.
Op m’n 18-de werd ik verliefd op een jongen die me te dik vond om zijn vriendin te zijn.

 

Ik was er kapot van...ik voelde me zo afgewezen.
Op dat moment nam ik het besluit om af te vallen...dat bracht me op het pad van diëten en ‘fixen’ van mezelf. Ik stopte met het eten van vette, zware maaltijden, begon calorieën te tellen en deed elk mogelijk dieet en vastenkuur. Ik werd erg gespannen en volkomen geobsedeerd door voeding en mijn lichaam.

Ik vond mijn lichaam niet oké...ik haatte het zelfs en keek naar mezelf met superkritische ogen. Ik ging heen en weer van totale controle naar helemaal geen controle.

 

Het werd nog erger…


Rond mijn 20-ste kreeg ik bulimia. Het leek voor mij een slimme oplossing voor m’n eetaanvallen.
3 jaar later ben ik overgestapt naar anorexia. Dit voelde als een heel eenzame, geheime gevangenis
Vreemd genoeg gaf het me ook een krachtig gevoel van controle. Ik werd heel dun, maar ik kon dat niet zien.

Na 8 jaar van die strijd ben ik in een spiritueel afkick centrum terecht gekomen om te genezen...dat gaf enige verbetering. Ik voelde me beter, maar heb nog zeker wel 15 plus jaar heftige eetaanvallen gehad.

Stap voor stap heb ik het idee laten varen dat mijn geluk en succes rechtstreeks verbonden waren met een perfect lichaam. Ik begon te begrijpen dat geluk en Liefde van binnenuit komen. Er kwam meer innerlijke rust en zelf-Liefde in m’n leven en ik begon te relaxen met mijn gekke eetbuien.

Acceptatie en mildheid met mezelf was mijn nieuwe pad. Desondanks bleef er een groot verlangen om van mijn eetbuien af te komen.

Dat is Nu eindelijk gelukt met EFT, bekend als Emotional Freedom Techniek of Tapping.
Vanaf het eerste moment had ik succes met EFT.

Emotional Freedom Techniek, Tapping

  • heeft geen dieet
  • je hoeft niet te sporten
  • en het werkt zonder wilskracht

Het focust op de kern van je probleem, geneest stress, trauma en emoties.
Op het moment dat je onderliggende problemen geneest, verdwijnen het emotie-eten en eetbuien PERMANENT.
Ik was verrast door de diepte van tapping…

 

Het voelt als Magie.
Mijn chocolade verslaving was binnen 1 sessie weg, net als mijn koffie gewoontes.
Nu 2 jaar later is dat nog steeds zo. Af en toe pak ik een stukje chocolade of een kopje koffie maar er is geen strijd meer. Ik kan kiezen om het te eten of te laten.

Ik was in staat om mezelf helemaal te genezen van mijn eetproblemen. Ik begrijp nu dat het mijn onbewuste blokkades waren die me steeds naar eten deden grijpen en al mijn gevoelens probeerde te onderdrukken. Diep in mijn waren er veel patronen healing nodig hadden. 

Vandaag de dag voel ik me goed met mijn lichaam. Ik heb een gezond gewicht en onderdruk mijn gevoelens niet meer met eten. Mijn eetprobleem is mijn levensles en leraar geweest.
Het heeft me steeds verwezen naar innerlijke rust en mijn volle potentie, mijn essentie.
Het heeft me steeds geleerd waar ik niet in contact was met mijn gevoelens.

Ik geloof nu dat iedereen kan genezen van welke eet-probleem dan ook, want er is een weg. Ik heb die weg gevonden. Na zo’n lange strijd met bulimia, anorexia en vreetbuien is het mijn missie om anderen te helpen op weg naar genezing.

 

Je hoeft niet zo te vechten als ik dat deed.
Ik ben nu een gecertificeerde weightloss coach. Ik help mensen krachtiger te worden en om zichzelf te bevrijden van eetbuien en andere moeilijke eet-patronen, zoals anorexia, boulimia. Zodat je een nieuw leven kan creëren met minder problemen rondom eten en meer innerlijke vrede zodat je het leven kan leven, wat voor jou bedoeld is.

 

Als dit verhaal met je resoneert, dan nodig ik je uit om met mij te werken.

 

Terug naar overzicht Blog

Commentaren: 0